Inspiratietafel – Annemiek Schrijver

9 augustus 2017
Inspiratietafel – Annemiek Schrijver

Evenementgegevens

  • Datum:

INSPIRATIETAFEL MET ANNEMIEK SCHRIJVER

Zin in Baarn organiseert op 6 oktober weer een ‘Inspiratietafel’ in een van de horecagelegenheden in Baarn. Dit keer in restaurant ‘Uniek’ aan de Laanstraat 89. De gast op deze avond is Annemiek Schrijver. Zij is televisiepresentator bij de KRO/NCRV, radiopresentator, documentairemaakster, columniste, interviewster en schrijfster. Schrijver laat zich graag inspireren door talrijke oosterse spirituele gedachten én door haar eigen kerkelijke protestantse achtergrond. Over haar gereformeerde (vrijgemaakte) opvoeding is Schrijver niet negatief. Ook al heeft ze van veel van de gereformeerde dogma’s afstand genomen: “Ik weet niet zo veel meer zeker. Bevrijdend is dat. In het niet-weten is het goed toeven. Als een kind is mijn ziel in mij”, zei ze in een interview. De zintuiglijkheid, de bevinding, het mysterie heeft ze gemist in haar vrijgemaakte jeugd. “En juist aan die zintuiglijkheid had en heb ik zo’n behoefte”, aldus Annemiek. Van het boeddhisme zegt ze veel geleerd te hebben. “Maar noem mij geen boeddhist. Dat ben ik niet. Het was een vervoermiddel. Geen doel.”

Vooraf aan de maaltijd vertelt Annemiek over haar inspiratiebronnen, over haar zoektocht naar zin en betekenis. Maar vooral over wat ze gevonden heeft en wat haar op de been houdt in deze tijd.

‘Uniek’ opent haar deuren om 18.30 uur. Om 19.00 uur begint de avond. Tijdens de maaltijd zijn er gespreksvragen voor het onderlinge gesprek. De avond wordt rond 21.15 uur afgesloten.

Kosten 13,50 p.p. excl drankjes, ter plekke te voldoen.
Opgave via info@zininbaarn.nl uiterlijk 1 oktober 2017
Er is plaats voor maximaal 45 mensen.

Adres: Restaurant Uniek, Laanstraat 89, Baarn.