Preek van de Leek – Majel Lustenhouwer

Preek van de Leek – Majel Lustenhouwer

Evenementgegevens

  • Datum:

MAJEL LUSTENHOUWER IN DE PREEK VAN DE LEEK

Op 17 maart leidt Majel Lustenhouwer – componist en dirigent- de laatste Preek van de leek van het seizoen 2018-2019.

Roep de naam Majel Lustenhouwer en de kans is groot dat iemand terugroept ‘Kinderen voor Kinderen’! Logisch, want Majel is 25 jaar lang dirigent, componist en drijvende kracht achter dit nog steeds zo populaire koor geweest.

Daarnaast werkt Lustenhouwer sinds 1974 in het muziekonderwijs. Sindsdien heeft hij duizenden kinderen geleerd plezier te hebben van samen zingen en muziek maken. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het kinderrepertoire.

Als iets in de Preek van de Leek zal klinken dan zijn het liedjes. Vooral zijn eigen liedjes. Majel zingt ze ook in zijn eigen dienst!
In de preek zal het over zijn persoonlijke levensverhaal gaan onder het motto ‘het leven duurt een leven lang’. Het Bijbelgedeelte is de gelijkenis van de talenten.

In Trouw zei Lustenhouwer: ‘Ik vind het heerlijk om met een groep mensen te kunnen werken. Muziek is natuurlijk wel mooi, maar in feite niets meer dan een middel om emotie op te roepen. Wel een erg prettig middel, overigens.’ In zijn liederen komt alles aan de orde uit de wereld van kinderen. Een van de liederen die zal klinken gaat over pesten. De rillingen lopen over je lijf als je dit hoort. Het lied bewerkstelligt veel. Majel: ‘Laatst kwam een jongetje naar mij toe, dat vertelde dat hij na het horen van het liedje besloten had, niet meer te treiteren. Dat geeft mij een diep tevreden gevoel over het steentje dat ik heb kunnen bijdragen.’

De Preek van de leek wordt dit keer dus gehouden door een kindervriend. Maar de dienst op 17 maart is niet direct voor jonge kinderen bestemd.

Praktisch
Datum: Zondag 17 maart 2019
Tijd: 16 uur
Locatie: Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4a, Baarn.
Er is een collecte voor de onkosten. Na afloop kunt u met elkaar onder een glaasje napraten met Majel Lustenhouwer