Lunchconcert 27 januari Trio Hester, Johan en Dorine

Ook deze laatste vrijdag van de maand was er een geweldig lunchconcert in de Paaskerk.Totaal anders weer. Gezellig, vrolijk, mooi, betoverende muziek. Goede opkomst en enthousiaste reacties.

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Zin in Baarn een lunchconcert in de Paaskerk. Voorafgaand is er koffie en gelegenheid voor ontmoeting. Na het concert is er gelegenheid om aan te schuiven bij de lunch in Zinn.

Trio in de Paaskerk

Trio Hester, Johan en Dorine speelden mooie instrumentale liedjes.
Hester Ingen Housz (viool), Dorine Borgers (contrabas) en Johan de Koning (gitaar) vormen sinds een jaar een trio dat bekende en onbekende liedjes speelt uit verschillende tradities, zoals volksliedjes, slaapliedjes en liedjes uit films.

Ieder optreden van dit trio is uniek. Pas ter plekke bepalen ze welke liedjes ze precies gaan spelen en in welke volgorde. Het was mooi, vrolijke muziek en hun prachtige spel. Muziek doet zoveel, het komt direct binnen.

Hester is bekend als violist in twee zigeunermuziek orkesten: Bagdalo en Servus. Johan speelt ook in Kwartet Rosamunde en Folkorkest Amersfoort. Voor Dorine is dit het eerste gezelschap dat zij opstuwt met haar contrabas.

Na het Lunchconcert (12:00 -12.30 uur) was er een lunch: Lekker brood en hartverwarmende soep. Fruit, koffie of thee en ontmoetingen aan tafel! Wat wij aan geld overhouden wordt overgemaakt naar de voedselbank.¬† Naar aanleiding van het laatste liedje, dat het trio speelde ‘Slaapliedje van Pipi Langkous’ vertelde Marleen over de levenskunst van Pipi: Levenslust en vrijheid, vol vertrouwen, onbevangen en anti-autoritair, zonder oordeel. Zij vroeg ons: welke herken je in jezelf, in je eigen leven en welke verlang je wat meer te ontwikkelen bij jezelf? Er ontstonden mooie gesprekken.