Nieuws

Zin in muziek
Zin in ontmoeten

Lunchconcert én lunch op vrijdag 30 september!
Meike Simon (altviool), Charlotte Rutgers (viool) en Hristo Petrov (piano) zullen het komende lunchconcert in de Paaskerk spelen. (De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop voor alle onkosten is welkom!)
Ook zal er aansluitend een Oekraïense lunch georganiseerd worden in Zinn. (5 euro cash of pinnen)
Opgave: info@zininbaarn.nl of Christine van den End: 06 49718486

Uiterlijk woensdag 28 september! zie uitgebreide info

Organisatie: Zin in Baarn.             

 

 


Een nieuwe serie Vespers (Avondgebed) in de stijl van Taizé
Iedere woensdagavond is er weer een nieuwe serie Vespers in de stijl van Taizé

 in de Paaskerk (Oude Utrechtseweg 4 Baarn) van 19.30-20.00.
Stilte, muziek, ruimte voor inspiratie en reflectie. Van harte welkom!
Iedere woensdagavond van 14 september t/m 2 november

De bril met blikverzachter 
(de nieuwe blog van Zin in Baarn)

bril met blikverzachter

“Ik zou het eens met wat meer liefde doen” werd me toe gebeten toen ik mijn hond veel te streng aanpakte omdat mijn geduld even helemaal opwas. Ik schrok van het oordeel, deelde de inhoud, maar vond de reactie veel te kort door debocht.

Even later liep ik langs een kruispunt bij het spoor richting het Baarnse bos. Een auto stopte nog maar net op tijd voor een fietser. De vrouw op de fiets schreeuwde tegen de automobilist dat hij beter uit moest kijken en foeterde nog even door terwijl ze verder fietste.
Ik dacht na over de felheid van beide reacties en moest als reactie daarop aan een item in een cabaretvoorstelling denken, waar Niels v/d Laan en Jeroen Woe ‘de bril met blikverzachter’ introduceerden. Natuurlijk ging dat met een dubbele boodschap en veel hilariteit, maar toch vond ik zo’n bril best een goed idee.

Een paar dagen later zag ik hoe een vrouw het kistje met appels leeghaalde dat mijn buurman had neergezet voor langslopende wandelaars. Asociaal vond ik het dat zij alle appels in haar eigen tas stopte. Mijn oordelen kwamen direct, tot ik me de bril met blikverzachter herinnerde. Ik besloot hem eens op te doen en zag toen ineens een ander perspectief; misschien had de vrouw het financieel zwaar, had ze de appels heel hard nodig en haalde ze voor haar hele familie. Geen idee wat er waar was, het perspectief vanuit het oordeel of het perspectief vanuit de bril met blikverzachter. Toch gaf het laatste me meer begrip voor de situatie van de vrouw en werd ook mijn eigen gevoel er een stuk beter van.

Soms maak ik me zorgen om de toenemende grimmigheid in de wereld. Wat er op het moment gaande is, weet ik niet zo goed, maar ik schrik van alle irritaties, korte lontjes, stress en onrust. Het één steekt het ander aan en de grimmigheid wordt er groter van. Ik vraag me af of de bril met blikverzachter zou kunnen helpen om elkaar te zien, verder dan het eerste oordeel. Veel mensen hebben het zwaar op dit moment. Nu ik de bril steeds vaker opzet, kijk ik met meer begrip naar anderen en reageer ik milder op hun daden. Mocht het zo zijn dat u geïnteresseerd ben geraakt in wat de bril met blikverzachter zou kunnen betekenen, dan mag u hem bij deze, gratis, van me lenen.

Annerieke van Wijhe
Zin in Baarn is een initiatief vanuit de Paaskerk en bedoeld voor iedereen die zoekt naar zingeving, inspiratie en ontmoeting


Kunst Amerpoort in ZINN Baarn

achter de Paaskerk

Burgemeester Röell opende de expositie

Komt dat zien: iedere donderdag en vrijdag                          van 10:30 -12:00 !
(een initiatief van Commissie KunstZINNig)

Fantastisch! Bijzonder! Eigenzinnig! Kleurrijk!  

meer info en een mooi filmpje van RTV Baarn! zie link


* Iedere vrijdag ‘Zinn in ontmoeting‘ in de ruimte voor zingeving’ achter de Paaskerk,         

welkom van 10.30 -12.00 uur.


Blog

‘De ontbrekende regel’ door Helen Stolk

Tijdens de bezinningsbijeenkomst op de avond van 4 mei werd in de Pauluskerk een gedicht voorgelezen van Bastiaan van de Graaf van de Amalia-Astroschool. Bastiaan was er zelf niet, een medeleerling (Mink Wijnhoven) nam die taak op zich en deed dat meer dan voortreffelijk. En gelukkig droeg Mink het volledige gedicht voor, want in het uitgedeelde programma en later ook in de Baarnsche Courant was een regel weggevallen