Nieuws

30 juni PAASKERK BAARN, 12:00 – 12:30 uur

Lunchconcert met Allert van der Heijden (gitaar/zang) en Judith Richel (viool)

Zij zullen enkele liederen brengen en instrumentals uit Ierse en
Jiddische sferen waaronder ook eigen werk.

Allert kwam op de middelbare school al tot ontdekking dat hij met een gitaar in de hand meer bereikte dan met veel verbale omhaal.

Judith groeide op in een muzikaal gezin. Vanaf jonge leeftijd speelde zij viool en
nam ze deel aan verschillende jeugdorkesten.

meer zie info


SPOORZOEKEN  Blog van Annerieke van Wijhe

Iedere woensdag en zaterdag train ik met onze hond bij de KNPV speur- en zoekhonden in Amersfoort. Ze is nog jong en leert snel. Sinds kort mag ze met de gevorderde honden mee naar het grote zoekveld, een weiland vlak bij Woudenberg. In het hoge gras worden daar sporen uitgezet, door regelmatig een voertje of voorwerpje achter te laten. Op die manier weten de honden dat ze nog het juiste spoor volgen en blijven ze doorgaan.

Vol trots volg ik mijn vastberaden beestje, dat met de neus op de grond en de staart kwispelend omhoog, haar spoor volgt. Van beloning naar beloning en van voorwerp naar voorwerp, tot ze bij het eindpunt is en gaat liggen wachten tot ik bij haar ben. Daar volgt de grootste beloning, haar bal en een hele dikke knuffel van haar trotse baasje… lees verder


Expositie in Zinn!

BIENVENUE! expositie Franse kunst van An Lubberts-Palstra in Zinn

Je kunt er niet omheen… An Lubberts-Palstra houdt van kleurrijke kunst. Het Baarnse appartement dat ze sinds 2020 samen met haar  man bewoont kleurt on-Nederlands. Dat klopt ook wel, want de meeste werken die ze verzamelde, zijn van Franse kunstenaars. Jarenlang bewoonde het echtpaar een oud wijndomein in het zuiden van Frankrijk, dat ze openstelden voor culturele evenementen.

verder info hier

 

 

 

 


De Vespers gaan door

De sfeer van het klooster opzoeken. Het kan iedere woensdag in de Paaskerk. Een half uur om te verstillen. Met lichtjes om te ontsteken, mooie muziek, meditatieve stilte en woorden om mee te nemen de week in. Aanvang 19.30 uur, Oude Utrechtseweg 4a Lees meer


* Iedere vrijdag ‘Zinn in ontmoeting in ‘ruimte voor zingeving’ achter de Paaskerk,         

welkom van 10.30 -12.00 uur.