Nieuws

Zin in een Troostwandeling

November is een maand van gedenken. Nu de dagen korter en donker-der worden, stiller, staan we soms als vanzelf stil bij wie we missen.   Bij de mensen die we aan de dood kwijtraakten en het verdriet dat dat geeft. Als een ander even met je oploopt kan dat lucht geven in het gemis.
Net als in stilte buiten op jezelf zijn. De Troostwandeling die al een paar jaar uitgezet wordt in het Baarnse Bos biedt een mooie vorm, of je nu alleen of samen wandelt. Op Gedachteniszondag, 26 november, hangt deroute er de hele dag. Vanaf De Generaal wijst de weg zich vanzelf rond de Kleine en Grote Kom. Met teksten om te lezen, kleine rituelen om te doen, alleen of met iemand waarvan je denkt ‘dat troost’.

 


Er was een bijzondere voorstelling met Hans (“Annabel”) de Booij

Mooie samenwerking tussen ondersteuningsplatform Pitbaarn.nl en Zin in Baarn. Zondagmiddag 29 oktober 15.00 in de Paaskerk Baarn!

Hans de Booij in bijzondere outfit was zondag 29 oktober in de Paaskerk, waar hij ondermeer zijn levensverhaal vertelde.

Hans de Booij
OVER ANNABEL EN HET LEVEN NAAST DE MUZIEK
In april verscheen het boek Het wordt niets zonder jou over het leven van zanger Hans de Booij, geschreven door auteur Sander van Leeuwen. Met boek en bladmuziek onder de arm gaan De Booij en Van Leeuwen nu samen het theater in.
Dat levert een kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling op. Waar het natuurlijk gaat over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen en eenzaamheidsgevoelens.

 


Foto expositie SHALOM in Zinn

Chris van Beek

fotograaf Chris van Beek

Zijn reizen door Israël brachten Chris niet alleen tot persoonlijk geloof maar wakkerden ook zijn fascinatie aan voor Jeruzalem, stad vol historie en bijbelse geschiedenis. Bij de Klaagmuur kwam hij tot een serie prachtige portretten vanmensen die er vol overgave hun geloof beleven. Nu te zien in Zinn, samen met een reportage van de tocht door Jeruzalem, waaraan mensen uit zo’n 80 landen deelnemen, onderdeel van het Loofhuttenfeest.

Vanaf 5 oktober tot half november.De reguliere openingstijden van de expositie zijn donderdag en vrijdag, van 10.30 tot 12.00 uur,  Van harte welkom in Zinn, Oude Utrechtseweg 4a.

meer info


De Vespers gaan door!

Ook in de nazomertijd en herfst gaan de Vespers door.

Binnenlopen op een gewone woensdagavond… het kan in de Paaskerk. De deuren staan open en er wordt in alle eenvoud gevierd in de traditie van de kloostergebeden. Iedereen is van harte welkom in de ruimte die de kerk biedt: verdwaalde kerkgangers en zoekers, nieuwsgierige buren en vage bekenden. Er is stilte, muziek, een tekst en een beeld dat inspireert. Vier en vertraag, sta stil, kom op adem.

Tijd: 19:30 uur – 20:00 uur.
Plaats: Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a in Baarn.


* Iedere vrijdag ‘Zinn in ontmoeting in ‘ruimte voor zingeving’ achter de Paaskerk,         

welkom van 10.30 -12.00 uur.