Nieuws

Expositie

Expositie schilderijen Jan Vermaas geeft tijdsbeeld van Baarn

Stapels tekeningen, aquarellen en schetsen ligger er nog op zolder bij een van de kinderen Vermaas. Maar Jan Vermaas (1920 – 2016) bleef altijd kritisch op zijn werk. Alleen als het gesigneerd was, mocht het ingelijst en vertoond worden. Zo’n 25 van die goedgekeurde werken zijn nu te zien in Zinn, ruimte voor zingeving, aan de Oude Utrechtseweg.

Lees hier voor meer info

 

 

 


Het programma van Gluren bij de buren bekend!

Op zondag 5 februari treden 26 verschillende podiumkunstenaars op in huiskamers van alle soorten en maten, verspreid over alle wijken van Baarn. Bezoekers kunnen vanaf nu hun programma uitstippelen via glurenbijdeburen.nl/programma/Baarn.

Het programma bestaat dit jaar uit een kleurrijke verscheidenheid van disciplines en genres. In het centrum van Baarn speelt een pop rock band tussen de potten en pannen, in Oosterhei worden de fouten in de popmuziek aangekaart in een theaterstuk.

Elk optreden duurt een half uur en elke act wordt drie keer uitgevoerd. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden hobbelen, en de fanatiekeling kan zo zelfs zeven verschillende optredens bijwonen.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdrage en reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen op de website een persoonlijke route samenstellen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Gluren bij de Buren Baarn wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking met Theater De Speeldoos. zie www.glurenbijdeburen.nl

GLUREN BIJ DE BUREN BAARN

Zondag 5 februari 2023

12:00 – 17:00 uur

Entree: vrijwillige bijdrage

Reserveren is niet nodig

 


De Vespers gaan door
De sfeer van het klooster opzoeken. Het kan iedere woensdag in de Paaskerk. Een half uur om te verstillen. Met lichtjes om te ontsteken, mooie muziek, meditatieve stilte en woorden om mee te nemen de week in. Aanvang 19.30 uur, Oude Utrechtseweg 4a

 


* Iedere vrijdag ‘Zinn in ontmoeting‘ in de ruimte voor zingeving’ achter de Paaskerk,         

welkom van 10.30 -12.00 uur.