Lunchconcert 24 februari

Het Rabarber Kwartet krijgt een staande ovatie!

Op 24 februari was de Paaskerk goed bezet met ruim 80 mensen. Die werden getrakteerd op een super mooi lunchconcert verzorgd door het Rabarber Kwartet. Sophie, Cleo, Roelof en Niels zijn samen Rabarber. Een moderne interpretatie van het klassieke barbershop kwartet (vierstemmige a capella muziek). Zij bestaan uit vier jonge studenten en alumni van de Opleiding Docent Muziek aan het HKU Utrechts Conservatorium.Het repertoire varieert van barbershop tot pop en van jazz tot klassiek. Deze veelzijdigheid is het resultaat van hun brede muzikale interesses. Naast collega’s zijn zij ook goede vrienden en repeteren ze elke week bijeen van hen thuis in Utrecht.

Het spetteren optreden werd ludiek onderbroken door een ‘pauze concert’. Roelof ging achter de vleugel zitten en speelde een eigen compositie. Cleo en Sophie zongen daarna met gitaar een eigen versie van ‘God only knows’ van de The Beach Boys. Vervolgens ging het kwartet weer verder: De heldere en zuivere stemmen, de mooie interactie met elkaar en het publiek. Een commentaar van een aanwezige: “Het was van een ontroerende schoonheid en zuiverheid. Wat bijzonder toch dat we elke laatste vrijdag van de maand mogen genieten van prachtige concerten.”

Na het laatste lied klapte het publiek uitzinnig en kregen deze jonge zangers een staande ovatie, waarna nog een toegift volgde.

Ook de lunch was een groot succes, 40 mensen hadden zich aangemeld. Dit keer was het niet nodig om voor de lunch te betalen, maar konden de aanwezigen, evenals voor het concert, een vrijwillige bijdrage geven.

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Zin in Baarn van 12.00 – 12.30 uur een lunchconcert. Voorafgaand, vanaf 10:30 uur is er tijd voor koffie en ontmoeting. Na afloop voor ontmoeting en lunch!