Zin in muziek: Niels Dolieslager 31 mei 2024

Zin in muziek: Niels Dolieslager

Iedere laatste vrijdag van de maand is er in de Paaskerk van 12:00 – 12:30 uur een lunchconcert. Voorafgaand, vanaf 10:30 uur, is er tijd voor koffie/thee en ontmoeting in de ontmoetingsruimte van ZINN. Na afloop voor ontmoeting en gesprek aan tafel onder het genot van verse huisgemaakte soep en brood.
Volksmuziek op piano
De muziek bij het lunchconcert op 31mei wordt verzorgd door Niels Dolieslager. Meer info

Volksmuziek op piano
De muziek bij het lunchconcert op 31 mei wordt verzorgd door Niels Dolieslager

Niels is componist en pianist en woont met zijn vrouw en kinderen in Soest. Hij geeft daar piano en compositieles. Hij studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij Martijn Padding en Gilius van Bergeijk en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

Niels speelt op 31 mei arrangementen van volksmuziek voor piano. ‘Veel volksmelodieën blinken uit in eenvoud. Een handvol noten, ooit samengesteld door vergeten musici en daarna generaties lang bijgeschaafd door uitvoerenden, kan genoeg zijn om mensen in onze tijd op te vrolijken, te fascineren, te troosten, aan het dansen te krijgen, te ontroeren of rust te geven. Het is niet voor niets dat componisten als Beethoven, Chopin, Tsjaikovsky en Stravinsky volksmuziek arrangeerden, bewerkten en citeerden.’
Het programma heeft melodieën van het Europese continent en de Amerikaanse continenten. Regendansen, kinderliedjes, muziek over het boerenleven en over eten. Ongeveer de helft van de arrangementen zijn door
Niels zelf gemaakt en gebruikt hij bij zijn pianolessen. Andere arrangementen zijn van de vroeg 20e eeuwse Manuel Maria Ponce uit Mexico, Oscar Lorenzo Fernandez uit Brazilië en Béla Bartók uit Hongarije en van Edvard Grieg, Louis Köhler en Pyotr Tsjaikovsky uit de romantische periode.

Aanmelden voor de lunch graag uiterlijk 29 mei. Dit kan via MarleenKool, marleenkool76@gmail.com of info@zininbaarn.nl
Er wordt zowel voor het concert als voor de lunch een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de muzikant en de onkosten van dit initiatief. Het overschot aan inkomsten voor de lunch wordt overgemaakt aan de Voedselbank.

Lunchconcert: 12:00 – 12:30 uur

Lunch: 12:30 – 13:30 uur

Geef een reactie