Voorstelling Reikhalzen naar het leven


Evenementgegevens

  • Datum:

“Reikhalzen naar het leven”
Yentl Flavour speelt een avondvoorstelling in de Paaskerk in Baarn op vrijdag 26 april om 20:00 uur.

Een week voor de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag neemt Yentl Flavour u mee in de denk- en leefwereld van Etty Hillesum. Aan de hand van een aantal van haar dagboekfragmenten, afgewisseld met prachtige (met name Jiddische) liederen en instrumentale klanken worden we deelgenoot van het bewogen leven van deze jonge joodse vrouw in de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboek ‘Het verstoorde leven’ is een bron van inspiratie en wijsheid tot op de dag van vandaag.
Naast de vertrouwde viool en gitaren, brengen ook trommels, bekkens, fluit en woodbloc de teksten dichterbij. Als afsluiting van het verhaal klinkt het ontroerende lied Song of songs uit de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis in een eigen Nederlandse vertaling.

De voorstelling duurt 70 minuten zonder pauze en wordt sinds vier jaar o.m. regelmatig gespeeld in de periode voor de 4e mei.

Reacties van anderen die de voorstelling eerder zagen in het land:
‘Het was alsof Etty helemaal aanwezig was in het moment. Haar lijden, haar optimisme, haar niet-begrijpen, haar weerstand, haar liefde. Bijzonder is het dan, dat het niet heel zwaar wordt. Essentie is zo voelbaar – zo gedragen, jullie muziek, zang, voordrachten en samen zijn.’

‘Het was van een grote afstemming, waardoor de inhoud van het leven van Etty Hillesum zeer sterk naar voren kon komen; de prachtige vertolking van Etty’s leven, de joodse liederen. Vooral het laatste lied bezorgde me kippenvel. Het wordt dan zo universeel: het lijden van de mens, vroeger, nu en in de toekomst. Ik vond het zeer ontroerend.’

Wanneer: Vrijdag 26 april
Tijd: 20:00 – 21:15 uur
Waar: Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a, Baarn
Kaarten €10,- (incl. drankje na afloop)
Kaartverkoop aan de deur én vooraf in Zinn bij de Paaskerk op:
zondag 7, 14, en 21 april na de viering (11:15 uur),
vrijdag 12, 19 en 26 april (10:30-12 uur)
Reserveren is mogelijk op info@zininbaarn.nl