Passion in de Paaskerk

Passion in de Paaskerk

Passion in Paaskerk
BAARN – ‘Ik las net dat 3,2 miljoen mensen hebben gekeken naar The Passion. Dat krijg ik als dominee in Baarn niet voor elkaar.” Ds. Jos van Oord heeft gisteravond met ongeveer zestig gemeenteleden in ‘zijn’ Paaskerk gekeken naar het tv-spektakel. “Ik stond altijd wat afstandelijk tegenover The Passion, was ook vaak bezig met het voorbereiden van mijn eigen diensten. Maar ik heb gisteravond gezien hoe de mensen erdoor waren geraakt. En het raakte mijzelf ook. Iedereen keek aandachtig. En dan die verrukkelijke muziek. Die gitaren en drums schalden prachtig door de kerk. Dat was zeker de meerwaarde van hier kijken”, aldus Van Oord. Ook de keuze voor Martijn Fischer als Jezus maakte indruk. “Dat straalde uit dat ‘iedereen Jezus kan zijn’.” Ook de tekst ‘Geloof me, ik heb een andere wereld in mijn hoofd’ maakte indruk op Van Oord. “De mensen hadden toch Brussel en, in mindere mate Johan Cruijff in hun hoofd. Dan geeft zo’n lied troost.”