Alle generaties aan tafel bij Generatieproeverij op 28 oktober 2016

Alle generaties aan tafel bij Generatieproeverij op 28 oktober 2016

Het was een bijzondere avond bij het Lab in Baarn. Uit elke generatie waren minstens 2 mensen aanwezig bij de Generatieproeverij van Zin in Baarn en vanuit ieders eigen perspectief werd open gepraat over diverse onderwerpen.
Veel besproken was vanavond het gebruik van techniek (en dan vooral de mobiel): is dat normaal, wordt dat steeds normaler of mogen we daar ook nog wat van vinden?
De gesprekken werden opgefleurd met een paar heel herkenbare geacteerde scènes uit het dagelijks leven die precies de verschillen tussen de generaties weergaven.
Naast de mooie gesprekken was er heerlijk eten verzorgd door Het Lab (met dank aan de vrijwilligers!)

 

Reactie van een van de deelnemers:

“Wat mij is opgevallen is dat het een gezelschap was, dat uit diverse leeftijden (generaties) bestond, waardoor de avond volgens mij al een succes is geworden. Ik zat aan een tafeltje met enkele ouderen, een leeftijdsgenoot en één van een jongere generatie. Het was niet alleen gezellig, maar ook bijzonder dat de drie ouderen aan mijn tafel ook deelnamen en met mij ook in gesprek kwamen. Verder een passende opdracht bij deze avond was, om een tekst te maken voor degene die links van je zit. De tekst, die ik heb ontvangen, bewaar ik als een kostbaar presentje, want de schrijfster, kende mij niet en formuleerde een bij mij passende tekst, heel bijzonder dit te ervaren
 
Vanuit mijn voormalige werkkring heb ik heel veel rollenspellen moeten doen. Mijn persoonlijke ervaring was altijd dat rollenspellen, heel ver van de werkelijkheid staan, maar nogmaals ik spreek op persoonlijke titel. Wat ik deze avond als extra positief heb ondervonden vanuit zelfreflectie. Blijf ondanks de vele veranderingen door de “eeuwen” heen, die altijd zullen plaatsvinden, “mild” voor de generaties na jou want tijden blijven veranderen, stil blijven staan is geen optie en bewegen is een hot item voor senioren!”