Cultureel festival heel geslaagd

Cultureel festival heel geslaagd

Zin in Baarn op het Cultureel Festival

Zin in Baarn was op 2 september aanwezig op het Baarnse Cultureel Festival!

Wij stonden met een kraam op het Cultuurplein voor Laanstraat 48.

Honderden mensen passeerden onze mooi ingerichte kraam en met velen hadden we korte en soms wat langere gesprekjes. Ook RTV Baarn kwam langs.
Opvallend in het straatbeeld was de grote wereldbol van de belevingswereld. Het was een trekker voor mensen en vooral ook voor kinderen.
Herman Bade had een mooie activiteitenflyer gemaakt en een enorme banner, die in de kraam hing. Met 11 medewerkers verdeeld over de dag hebben we onze aanwezigheid op het festival tot een succes gemaakt!

We hebben vele mensen ontmoet en vele mooie verhalen gehoord: Atty had een lang gesprek met een meneer van ongeveer 60 jaar. Hij zag alleen maar ‘beren en leeuwen’ overal. Hij vertelde dat hij nergens meer op kon vertrouwen, al helemaal niet op de overheidsdiensten…Hij klonk wel cynisch en dat beaamde hij ook. “Maar”, zo zei hij, “ik wil er wel zijn voor mijn eigen buurt hoor; voor de buurvrouw – ik ben een technisch mens – doe ik graag een klusje én voor m’n straat: die houden we met elkaar schoon en mooi”. “En meneer, wat vindt u dan van ons gesprek hier en nu? Wij kennen elkaar niet maar kijken elkaar aan en luisteren naar elkaars ervaringen. Vindt u dit zinnig?” vroeg Atty. Hij was even stil, pakte de arm van Atty vast en zei:”Jawel, dit is goed!”. Het was een echte ontmoeting.