Ontmoetingsmaaltijd Gastvrij Baarn – Terugblik

Ontmoetingsmaaltijd Gastvrij Baarn – Terugblik

Impressie Ontmoetingsmaaltijd Gastvrij Baarn

Dinsdagavond 16 september 2018 was er weer een Ontmoetingsmaaltijd in het Brandpunt aan de Oude Utrechtseweg in Baarn. Het duurde even, maar toen stroomde de grote zaal vol met ‘nieuwe’ en ‘oude’ Baarnaars. Bij de deur kreeg iedereen een gekleurd strookje papier, waardoor men probeert tafels te maken, waar mensen elkaar niet kennen. Op zo’n manier leer je elke keer nieuwe mensen kennen.

De familie Sahly had voor een ieder een heerlijke maaltijd voorbereid. Wij werden welkom geheten en er werd aandacht besteed aan de Vredesweek. Ook werden er twee djembé-spelers voorgesteld, die er enthousiast en ritmisch op los trommelden. Er kwamen steeds meer mensen, zelfs in de hal van het Brandpunt werden borden op de tafels gezet. Het voorgerecht werd rondgedeeld, voor de hoofdmaaltijd ging je langs een rij opscheppers en het toetje werd weer rondgedeeld. Wat een heerlijk eten, wat een mooie sfeer en bijzonder dat je elkaar ontmoet en gesprekken voert over elkaars leven! Een groep vrijwilligers zorgde er weer voor dat alles werd afgeruimd en afgewassen.

Gastvrij Baarn organiseert vijf keer per jaar een Ontmoetingsmaaltijd. Iedereen is welkom.

Toegang is gratis, maar een donatie (in een potje op tafel) is welkom. De volgende Ontmoetingsmaaltijd is op dinsdag 13 november van 17:30 – 20:00.

Om iedereen een plaats te kunnen garanderen is het nodig dat u zich aanmeldt.

Via de website Gastvrijbaarn.nl kan ieder zich opgeven voor de eerstvolgende maaltijd. Ook kan je je via WhatsApp aanmelden (0970-13720954).

Zin in Baarn ondersteunt Gastvrij Baarn.

Jacques Roeleveld