Hemelvaart in verschillende religies

Hemelvaart in verschillende religies

Hemelvaart in verschillende religies

Ondanks alle verschillen in leefstijl en tradities, wordt in alle drie de geloofsstromingen een weg beschreven waarin Jezus, Mohammed en Boeddha hun stoffelijke zelf ontstijgen en in een verlichte staat van zijn terecht komen. Alle drie kennen zij een eenzame weg naar verlossing, waarin zij het menselijke ontstijgen en hun liefdevol licht over de aarde uitstraalt.

Is het niet een mooi idee dat er ergens in het overstijgende een vorm van eenheid te vinden is, die hier op aarde ondoenlijk lijkt omdat de verschillen zo op de voorgrond staan? Toch geloof ik dat ieder van ons, door het volgen van zijn of haar eigen weg, tot eenzelfde staat van zijn zou kunnen komen waarin we aardse oordelen overstijgen en we elkaar ├ęcht kunnen ontmoeten. Wat die weg is of hoe dat pad loopt, is voor ons allemaal verschillend en alleen wij kennen onze eigen weg naar het licht.

Toen ik hier mee bezig was en alles overdacht, kwam dit gedicht bij me naar boven. Ik wil het graag met jullie delen.

Hoe denken jullie hier over? Zie jij ook overeenkomsten in de verschillende religieuze stromingen? Welke spreekt jou het meeste aan en wat haal je daar uit? Je kunt het aan ons laten weten door een reactie op deze pagina achter te laten.

Geef een reactie