Blog – Een voetafdruk van Zin in Baarn

Blog – Een voetafdruk van Zin in Baarn

**Deze blog verscheen op vrijdag 20 september 2019 in de Baarnsche Courant. Vanaf nu staat daar elke maand een blog van Zin in Baarn, met verschillende schrijvers**

 

“Peace when thou comest and when thou goest may thy footsteps echo peace”

Met deze spreuk, gegraveerd in een glas in lood raam boven ons hoofd, nemen we plaats aan een tafel in de winkel van Wim Hoogeveen. Toevallig hoorden we dat de redactie van de Baarnsche Courant daar wekelijks een inloopspreekuur houdt voor mensen die een leuk idee hebben voor de inhoud van de krant. Dat leuke idee hebben we, dat vinden we zelf, althans. We vroegen ons af of de redactie openstaat voor een maandelijkse column en dat was het geval. Het zal gaan over zingeving, ontmoeting en inspiratie in Baarn, maar een echt concrete vorm is er nog niet. Het zijn termen die vaag klinken, maar toch moeilijk concreet gemaakt kunnen worden als we er maar over blijven praten. Misschien dat we het al schrijvend concreter kunnen maken.

Voor ons is zingeving, inspiratie en ontmoeting terug te vinden in het leven van alle dag, door oog te hebben voor de schoonheid in alles om ons heen; de zon die opkomt, een mooie bloem in een tuin of zo maar ineens een mooie inspirerende spreuk in een atelier van een winkel, waar toevallig de redactie van de krant gehuisvest is. De spreuk waar ons oog opvalt, geeft misschien wel het beste weer wat onze intentie is. In de hectiek van alle dag, willen we even stilstaan, bewust zijn en verbinden. Mensen van verschillende komaf, al dan niet religieus, die met elkaar samenleven en ieder voor zich hun eigen stappen zetten in het Baarnse leven.

Een spreuk die iemand uit een ver verleden in glas in lood heeft verwerkt, is als een voetafdruk die anderen aanzet om er iets mee te doen. Er wordt een nieuwe voetafdruk gezet, wat vast ook weer anderen aan zal zetten om iets achter te laten. Alle voetafdrukken samen, vormen als vanzelf een pad waarop we elkaar kunnen ontmoeten. Het maakt zichtbaar dat we er geweest zijn en dat het leven zin heeft. Hoe bewuster onze stappen gezet worden, hoe meer ze bijdragen aan een waardige, menslievende samenleving. Daar doen we graag aan mee. We vinden het een mooi idee om onze voetafdruk hier maandelijks in de krant achter te laten en hopen u te ontmoeten, op dit pad, tijdens één van onze activiteiten of gewoon zo maar ergens in ons mooie Baarn.

Annerieke van Wijhe

Zin in Baarn is een initiatief vanuit de Paaskerk en bedoeld voor iedereen die zoekt naar zingeving, inspiratie en ontmoeting in Baarn.