Zin in Pinksteren

Zin in Pinksteren

Zin in Pinksteren

Pinksteren is bij uitstek een weekend om uit te vliegen: de natuur in, kamperen, een festival bezoeken. Misschien zet je ergens een tent op, de caravan met corona-proof sanitair. Trek je erop uit met een bootje. Even de vrijheid proeven. En ja, de terrassen gaan weer open. Maar dit jaar geen Pinkpop. Veel feestruimte is er nog niet in onze anderhalve meter samenleving.

De vogels vliegen als altijd en we horen ze vrolijker fluiten dan ooit. Nu zoveel op slot is of deels ‘on hold’ staat, troost en inspireert de natuur met alles wat in beweging blijft. Niet voor niets is de vogel een symbool dat verbonden is met het traditionele Pinksterfeest. De duif in de bijbelverhalen een vogel die je inspireert vrij mee te waaien op de wind, enthousiast iets nieuws te beginnen. Of even stil te zweven en te bedenken wat jou gaande houdt. Muziek. Gesprek. Verlangen. Kunst. Liefde.

Zin in Baarn biedt rond Pinksteren u en jou de mogelijkheid aan te haken bij het feest van de geest. Op verschillende plekken ligt onze vrije-vogel-flyer. Met een kleurrijke vogel, een gedicht en een beschrijving om een duif te vouwen. Ook aan huis gebonden kan deze vogel vliegen. Voor wie er Eerste Pinksterdag op uitgaan: de Paaskerk en het plein ervoor zijn open vanaf 11 uur. Voor muziek die inspireert, voor vogels die even willen neerstrijken. Alles volgens een veilig protocol. Neem uit een van de Baarnse winkels of bibliotheek de flyer mee.

Voor meer info: Christine van den End (06-49718486)

 

Pinksteren in de Paaskerk 31 mei 2020

Doorlopend muzikaal programma van 11:00 -16:30 uur in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4 in Baarn

11 uur -11:30 Arlyanne Kuipers piano, Petra Verbeek, dwarsfluit
Oa: G. Fauré, Berceuse, C.W. Gluck – Dance of the Blessed Spirits, G. Fauré – Morceau de Concours, F. Kuhlau – Sonate G-dur ( aantal variaties), A. L. Dvořák – Song to the Moon, C. Nielsen – The Fog is lifting

11:30 -12:00 Violisten Ewa Wagner en Marjolijn Oonk, Kees de Bruijn, piano
J.S.Bach, ‘Jesus beliebet meine Freude’, G.F.Händel, Largo R.Schumann, Träumerei, J.Haydn, Thema con variazioni, W.A.Mozart, Divertimento, l Lutoslawski, 4 Silesian Melodies
E.Satie, Gymnopedie viola+piano G. Faure,Aprês un réve viola+piano

12:00- 12:45 De familie Kolosky, piano met strijkersensemble
F. Chopin – Nocturne in Cis mineur (Josefina piano), D. Shostakovich – Prelude, Elegy en Waltz for two violins (Josefina piano, Valentino Koloski viool en Tess Stepek viool) , J.S. Bach – Largo van Klavier Concert in Fm (Valentino viool, Tess viool, Katherine Routley altviool en Sebastian cello, Josefina piano)
W. A. Mozart – Allegro van Kwartet KV 157 – (Valentino viool, Tess viool, Katherine Routley altviool, en Sebastian cello)

12:45- 13: 15 Strijkerskwartet met Cato Ootes, Eline Holl, Geertje van der Linden, Noel van Dooren
Delen van het Requiem van Mozart, gearrangeerd door Tijdgenoot P. Lichtenthal (1780-1853)

13:15- 14:00 Cato Ootes, viool, en Jacques van der Vlies, piano
Edward Elgar: Salut d’amour, van Secret Garden (Album Songs From a Secret Garden): Nocturne, Song from a secret garden, Serenade to spring, Heartstrings, Adagio, Cantoluna * Van Secret Garden (Album White Stones):
Hymn to hope, Passaglia, Sanctuary, Celebration

14:00- 14:30 Jacques Roeleveld, zang en gitaar, Anke Donk, zang, Jacques van der Vlies, piano
Medley van oa Iona liederen, pinksterliederen, eigen werk, popsongs

14:30- 15:00 Anja van den Bedem (piano) en Tjitte (cello)

15:00-15:30 Vocalgroup Esperanto

15:30- 16:00 Jacobien Hulshof (dwarsfluit), Johannes Hulshof (contrabas) en Martijn Plomp (altviool)
D-Dur van Sperger spelen voor fluit, altviool en contrabas

16:00-17:00 Vocalgroup Esperanto

Er is steeds voor een beperkt aantal mensen plek in de kerk. Er is een looproute aangegeven.

Tenzij mensen uit één huishouden zijn, zit ieder op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Op gemarkeerde stoelen. Er is steeds een gastheer/ vrouw die dit in de gaten houdt.