De dorstigen drinken geven

De dorstigen drinken geven

Zin in koffie

Op veel plekken in Baarn kunnen we een koffie to go scoren. Blijkbaar is onze dorst naar koffie groot. Of gaat het om meer? Niet voor niets vragen we een ander vaak om een gezellig bakje koffie te komen drinken. Dat is lastig in tijden van corona. Zo ontstond het idee voor online koffiedrinken bij de Paaskerk, waarbij ook niet-kerkgangers welkom zijn. Met Ellen van Hattem als drijvende kracht.

Vanuit haar werk als communicatie – en veranderadviseur, weet Ellen alles van met elkaar in gesprek zijn. Wat de waarde van een goed gesprek is. Hoe er soms ruis op de lijn is. En hoe mensen zonder gesprek, zonder contact opdrogen. Sinds maart vorig jaar werkt ze bijna alleen maar vanuit huis, vanachter een scherm. ‘Nu houd ik van creatieve uitdagingen, dus een vorm bedenken die mensen helpt met elkaar in verbinding te blijven geeft mij energie’. Haar creativiteit stroomt altijd, ook voor de Paaskerk. ‘Er zijn niet veel plekken waar je voelt dat je er zomaar mag zijn en dat alles goed is’. De zondagen op weg naar Pasen organiseert Ellen daar online koffiedrinken. Zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten, ondanks dat de kerk dicht is. Sommigen missen het samen koffiedrinken na kerktijd nog meer dan de viering zelf. Is dat niet raar? ‘Onder het koffiedrinken, met al die verschillende mensen samen, ervaar je de onvoorwaardelijkheid op een bijzondere manier. Je schuift gewoon aan, bij een tafeltje, zomaar een groepje. Je mag er zijn en merkt hoe een ander er voor jou is’. Ellen legt uit dat ook online koffiedrinken een gevoel van verbondenheid geeft. Al is het via een scherm, vanuit je eigen huis met je eigen bakje koffie, je ziet elkaar, hoort hoe het gaat, leert iemand kennen. ‘Ik merkte op een gegeven moment: ik zie alleen maar mensen uit mijn werkbubbel. Of van mijn familie en vrienden. Ik mis de veelkleurigheid van de Paaskerk. De nieuwe mensen die daar over de drempel komen. Daar ben ik altijd nieuwsgierig naar’.

Ook nieuwsgierig en zin in ontmoeting? Welkom bij het online koffiedrinken de komende weken, steeds rond 11:00 uur op zondagmorgen. Zie voor een link www.paaskerk.nl. Bel of app voor meer informatie onderstaand nummer.

De dorstigen drinken geven is één van de zeven werken van barmhartigheid die Zin in Baarn op weg naar Pasen in de schijnwerpers zet, als onderdeel van het project ‘Ik ben er voor jou’.

Christine van den End (06 49718486)

One Response to De dorstigen drinken geven

  • Het is leuk om elkaar te ontmoeten bij het online koffiedrinken, wie komt er bij zondag?