Rikko Voorberg

Inspiratieavond met verhalen over gemeenschap: ‘Wat staat er op het spel?’

De opening van de nieuwe ruimte achter de Paaskerk is aanleiding voor een afwisselend feestprogramma deze week. Met op donderdag 23 september een inspiratieavond van Zin in Baarn waaraan de Amsterdamse theoloog, kunstenaar en activist Rikko Voorberg meewerkt. Zijn acties voor vluchtelingen maar ook een initiatief als de PopUpKerk kregen landelijke bekendheid en bezorgden hem nominaties voor Theoloog van het Jaar.

Rikko Voorberg zal donderdag met zijn verhaal ingaan op kerk-zijn in deze tijd, in de context van Baarn. Wat staat er voor hem in de gemeenschap van een kerk op het spel? En hoe blijft zo’n gemeenschap in beweging? Hij houdt een pleidooi voor het experimenteren met vormen, omdat de vorm ertoe doet. Theater en kunst helpen om eigentijdse vormen te vinden is zijn ervaring. Volgens hem werkt vernieuwing het beste buiten de kerkmuren. Een prikkelende uitspraak als je denkt aan die mooie nieuwe ruimte van de Paaskerk. Bovendien ziet hij het niet als zijn taak om de kerk te veranderen. Hij is van het doen. Wel schetst hij deze avond kansen die passen bij de gemeenschap van de kerk van vandaag. Naast Rikko Voorberg zullen er verhalen zijn van andere ‘community builders’, namelijk Birgit Oelkers en Marjo Stam van Lokaal-O. Ook Baarnaar Anthony Willems doet zijn verhaal. Als haptotherapeut weet hij alles van thuis zijn in je eigen lijf en je gevoel. Hoe verhoudt dit persoonlijk in balans-zijn zich tot de gemeenschap? De verschillende sprekers zullen elkaar bevragen, er is livemuziek en na afloop een borrel. Toegang gratis, consumpties tegen kleine vergoeding. Welkom in de Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a, inloop vanaf 19:45 uur. Info: Christine van den End, 06 49718486

2 Responses to Rikko Voorberg