Zin in zondag – Film: A Beautiful Day in the Neighborhood

Zin in zondag – Film: A Beautiful Day in the Neighborhood

Evenementgegevens

  • Datum:

Zin in Film: ‘A Beautiful Day in the Neighborhood’ in De Speeldoos op zondagmiddag 4 oktober (15:00 uur)

‘Een film die voelt als een omhelzing’, zo vat Trouw ‘A Beautiful Day in the Neighborhood’ samen.

De film kwam al in april uit in Nederland. Maar de bioscopen waren toen gesloten en de tijd van elkaar niet kunnen omarmen duurt voort. Daarom heeft Zin in Baarn ‘A Beautiful Day’ als eerste in dit seizoen geprogrammeerd.

Fred Rogers zou je de Aart Staartjes van Amerika kunnen noemen. Hij presenteerde het kinderprogramma ‘Mister Rogers’ Neighborhood’, dat van 1968 tot 2001 in de VS werd uitgezonden. We leren Mister Rogers, prachtig en innemend vertolkt door Tom Hanks, kennen door de ogen van journalist Tom Junod die voor het tijdschrift Esquire een portret van Rogers moet maken. De vriendelijke en goedgehumeurde Rogers roept in eerste instantie irritatie en wantrouwen bij hem op. Maar in de ontmoeting verschuift dat, cynisme maakt plaats voor verwondering. Uiteindelijk verandert hierdoor het leven van Junod. Het op ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal houdt de kijker een spiegel voor. Hoe treden we de onbekende ander tegemoet? Laten we ons leiden door wantrouwen of vertrouwen? De film laat je ervaren hoe in een ontmoeting de ander iets in je kan oproepen wat verbindt en verrast. Een film die inspireert en troost. Een film die voelt als een omhelzing. En wie wil dat nu niet?

Deze eerste film uit de ‘Zin in Baarn’ filmserie van dit seizoen stipt op een verrassende manier actuele thema’s aan. Ook wat betreft de timing: deze zondag valt middenin de Week tegen Eenzaamheid. Voor wie wil is er na afloop van de film gelegenheid om in gesprek te gaan onder leiding van Christine van den End, verbonden aan Zin in Baarn: Plaats voor ontmoeting en inspiratie.

 

Zondag 4 oktober, 15 uur
De Speeldoos in Baarn, kaarten kun je reserveren via de website van De Speeldoos.